استفاده از یک نشان تجاری یا لوگو حرفه ای و اختصاصی از کارهایی است که به هر کسب و کاری برای پیش‌‎برد اهداف برندینگ و جذب مشتریان کمک می کند. به کار بردن یک لوگو حرفه ای بخش مهمی از نیاز کسب و کارها برای برندسازی رفع میشود و به شکلی حرفه ای می‌تواند کسب و کار و یا فعالیت خود را به دیگران بشناساند. لوگو هویت و شناسنامه‌ی یک کسب و کار است. با هم در این مقاله به بررسی عنوان طراحی لوگو حرفه ای و تاثیر شگفت انگیز آن در موفقیت کسب و کار میپردازیم.

لوگو یا نشان مخصوص تجاری چیست؟

لوگو نشانی بصری است که هر برند تلاش می‌کند از طریق آن خود را به دیگران معرفی کند. به طور کلی لوگو به آرم یا علامت یک کسب و کار یا برند گفته می‌شود که به واسطه‎‌ی طراحی منحصر به فرد به کسب و کارها هویت بصری بخشیده و آن را از میان سایر کسب و کارهای مشابه و یا رقبا متمایز می‌کند.

لوگو همچون یک خالکوبی همواره روی سربرگ، ایمیل، کنار امضای شما و کارت ویزیتتان خواهد بود. همانطور که می‌بینید این آرم نسبتاً کوچک، نقشی تعیین کننده در حرفه آینده شما ایفا می‌کند. لوگو نوک کوه یخی برند شماست که از آب بیرون زده و همه شما را با آن میبینند.

طراحی لوگو حرفه ای و تاثیر شگفت انگیز آن در موفقیت کسب و کار

انواع طراحی لوگو

لوگو مونوگرام

علائم اختصاری، مونوگرام یا Letter mark لوگویی است که بر پایه تایپوگرافی طراحی می شود.

مونوگرام معمولا می تواند شامل حرف اول یا چند حرف اول و یا خلاصه حروف اسم تجاری یک شرکت باشد که به صورت یک علامت اختصاری طراحی می شود. اصل سادگی در طراحی لوگو مونوگرام، بسیار بسیار مهم و قابل توجه است.

لوگو هایی که به صورت مونوگرام طراحی می شوند اکثرا لوگوهایی خلاقانه هستند. دلیل این موضوع نیز ذاتا در خود مونوگرام بصورت بدیهی وجود دارد، به این شکل که لوگوهای مونوگرام همواره دست بازی را به طراح لوگو بکارگیری عنصر خلاقیت می دهد. هیولت پاکارد (HP)، جنرال الکتریک، IBM، ناسا و مک دونالد نمونه لوگوهایی هستند که در سبک مونوگرام طراحی شده اند.

طراحی لوگو حرفه ای و تاثیر شگفت انگیز آن در موفقیت کسب و کار

لوگو تایپوگرافی

نام نوشتاری، تایپوگرافی، لوگو تایپ یا Word mark نوعی از لوگو و نشان تجاری است که شباهت زیادی با مونوگرام دارد.

این لوگو عمدتا بر پایه فونت ها طراحی می شود اما بسیاری نیز آن را به صورت دستی و دور از قوانین فونت های آماده طراحی می کنند که این روش امروزه مخصوصا در کشورمان ایران بسیار رونق یافته است.

در طراحی لوگو تایپوگرافی، عمدتا تمرکز طراح بر روی نام کامل تجاری یک شرکت است. مبحث مهمی که در این سبک لازم به ذکر است، این است که طراح باید برای پیاده سازی این طرح به خوبی بر مسائل آناتومی حروف و بحث پیوستگی در طراحی لوگو مسلط باشد و حتی کالیگرافی مسلط باشد تا بتواند با یک هارمونی و هماهنگی درست و منسجم، لوگو را طراحی کند.

این سبک از لوگو برای شرکت هایی که دارای نام مختصر خاص و متفاوت هستند بسیار مطلوب و قابل استفاده است. شما روزانه با بسیاری از لوگو تایپ ها مواجه بوده و در ارتباط هستید، بنابراین می توان مثال های بسیاری از لوگوهای معروف مانند کوکاکولا، گوگل و… را برای طراحی لوگو به سبک تایپوگرافی زد.

طراحی لوگو حرفه ای و تاثیر شگفت انگیز آن در موفقیت کسب و کار

کار را به کاردان بسپارید:

اگر برای کسب و کار خود نیاز به طراحی لوگو حرفه ای دارید فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

لوگو تصویری

علائم تصویری، سمبل، آیکون، پیکتوگرام یا Pictorial mark ها عمدتا بر پایه یک تصویر گرافیکی طراحی می شوند.

سبکی که بیشتر شامل آیکون ها و یا شمایل گرافیکی است. این نوع لوگو ها انتخاب های بیشتری را در طراحی به کارفرما و طراح در جهت مفهوم سازی و زیباسازی لوگو می دهد. همواره تصاویر ابتدایی ترین و سریع ترین راه انتقال مفهوم از گذشته دور تا امروز بوده اند. پس تاثیر و ماندگاری لوگو تصویری بر روی ذهن مخاطب امری بدیهی و مسلم است.

به طور کلی این لوگو بوسیله اشکال، آیکون ها، طرح ها و رنگ های مختلف طراحی می شود که یک نماد بصری را برای کسب و کار شما خلق می کند. این نوع لوگو بسیار مناسب شرکت هایی است که می خواهند تصویری ماندگار از کسب و کار خود را روی ذهن مخاطب به یادگار بگذارند.

طراحی لوگو حرفه ای و تاثیر شگفت انگیز آن در موفقیت کسب و کار

طراحی لوگو در قالب نشانه ترکیبی ( نوشتاری و تصویری)

لوگو ترکیبی یا Combination از تلفیق لوگوتایپ و لوگو تصویری خلق می شود.

این لوگو به دلیل اینکه مباحث متنوع لوگو تایپ و لوگو تصویری را شامل می شود، نیازمند زمان بیشتری در پروسه طراحی است. انسجام و هماهنگی اجزا بسیار مهم بوده و در صورت عدم وجود هارمونی لازم بین طرح ها، لوگویی زننده و از قبل شکست خورده حاصل کار خواهد بود.

این اجزا، یعنی تصویر و نوشته، می توانند روی هم قرار بگیرند و یا در کنار یکدیگر باشند. در ضمن شما می توانید با استفاده از ابتکار خود، از تلفیق تصویر و نوشته یک تصویر مستقل ایجاد کنید. لوگو های ترکیبی درخور شرکت هایی هستند که نیازمند طرح های تصویری و تایپوگرافی برای استفاده در موقعیت های مختلف هستند. یعنی اینکه به لوگو تصویری خود یک تایپوگرافی منحصر به فرد را اختصاص می دهند و یا برعکس به گونه ای که شرکت یا کسب و کارشان با طرح کاملا تخصصی وارد بازار شود. کینگ برگر، چیپس دوریتس و لاکست مثال های عالی از لوگو تلفیقی یا همان ترکیبی هستند.

 
طراحی لوگو حرفه ای و تاثیر شگفت انگیز آن در موفقیت کسب و کار

برای ساخت و طراحی لوگو از تصاویر و رنگ های مختلف استفاده می شود که حتما باید در انتخاب آن ها دقت شود .در ادامه ویژگی های یک لوگو حرفه ای بررسی می کنیم:

ویژگی های یک لوگو حرفه ای

1- ساده بودن لوگو

پیش‌از از طراحی لوگو دقت کنید که از لوگوی شرکت خود برای چه مواردی، در کجا و روی چه ابزاری استفاده خواهید کرد. بیشتر شرکت ها لوگوی خود را در سربرگ ها،  آیکون سایت، کارت ویزیت و حتی روی لباس فرم کارکنان نیز درج می کنند. لذا لوگو باید به گونه ای طراحی شود که در ابعاد کوچک مبهم نباشد. ابهام لوگو سبب می شود هنگامی که به ابعاد کوچک (مثلا برای کارت ویزیت) تبدیل شد، مخاطب را گیج کند. به طور کلی لوگوهای ساده ماندگاری بیشتری در ذهن مردم دارند. ازاین‌رو از ویژگی های یک لوگوی خوب می توان به ساده و قابل درک بودن آن اشاره کرد.

طراحی لوگو حرفه ای و تاثیر شگفت انگیز آن در موفقیت کسب و کار
طراحی لوگو حرفه ای و تاثیر شگفت انگیز آن در موفقیت کسب و کار

2- متمایز بودن لوگو

قانون مهم در برندینگ می گوید متمایز بودن بر زیبایی برتری دارد. به نمونه لوگو شرکت اپل نگاه کنید. در طراحی نماد قدیمی اپل از شش رنگ متمایز استفاده شده بود. حال وقتی این دو آرم را با هم مقایسه می‌کنید احتمالا به این نتیجه برسید که نشان قدیمی اپل زیباتر جلوه می کند. ولی حقیقت آن است که در ازدحام تبلیغات امروز نماد رنگارنگ مجبور به شکست است از این رو است که لوگو تک رنگ اپل در مقابل رقبا، خودنمایی می کند.

3- انعطاف‌پذیر و چندکاربردی بودن

یک لوگوی حرفه‌ای باید هم در وب‌سایت‌ها و رسانه‌های دیجیتال و هم با هر نوع تبلیغ کاغذی، خوب و خوش‌منظر به چشم بیاید.

لوگوی حرفه‌ای را می‌توان در سایزهای گوناگون، در بین رسانه‌های متفاوت و در اپلیکیشن‌های گوناگون مورد استفاده قرار داد. البته بدون اینکه از قدرت و تاثیرگذاری آن کاسته شود.

طرح گرافیکی لوگوی شما باید به قدری خوب باشد که بتوانید از آن در رسانه‌های گوناگون مانند وب، سربرگ، تبلیغات چاپ‌شده روی کاغذ و ویدئو استفاده کنید.

یک گرافیست حرفه‌ای می‌داند که طرحی که شاید در بنر سایت عملکرد خوبی داشته باشد، احتمالا روی بروشور همچنین تاثیری نداشته باشد، یا برعکس؛ پس طراح لوگو طوری باید با دقت و زیرکانه لوگو را طراحی کند که در هر جایی بتوان از آن به طور موثر استفاده کرد.

طراحی لوگو حرفه ای و تاثیر شگفت انگیز آن در موفقیت کسب و کار
طراحی لوگو حرفه ای و تاثیر شگفت انگیز آن در موفقیت کسب و کار

4- هدفمند بودن

طراحی لوگو را برای مخاطبان مورد نظر خود انجام دهید. مشتری‌های خود را فراموش نکنید.

برای آغاز هر تجارتی، شناسایی مخاطب کلید موفقیت است. کسب و کارتان هرچه باشد، باید لوگوی شما توانمندی برقراری ارتباط با مخاطبان مورد نظر را داشته باشد. مهم‌ترین چیزی که لوگو باید انجام دهد، ارتباط برقرار کردن با مخاطبان است.

به طورمثال اگر مغازه اسباب بازی ‌فروشی دارید، دور از انتظار نیست که تصویر یک لوازم‌بازی یا خود کلمه «لوازم‌بازی» در لوگوی شما وجود داشته باشد؛ اما آنچه که اهمیت دارد، استفاده از یک طرح رنگی کودکانه است تا بچه‌ها را به خود جذب کند.

از خود بپرسید که مخاطب مورد نظر شما از نظر سن، درآمد، جنسیت و سلیقه چه خصوصیت‌هایی دارد؛ آیا لوگوی شما می‌تواند با جامعه هدف‌تان ارتباط برقرار کند یا خیر؟

5- به یاد ماندنی بودن

از یاد بردنی نباشید! اثرگذار باشید. طراحی لوگویی که به یاد ماندنی باشد، احتمالا پیچیده به نظر برسد؛ اما ارزش بسیار بالایی دارد.

یک لوگو حرفه‌ای، به قدری باید به حافظه ماندنی باشد که وقتی مخاطب همین که یک بار آن را دید، بتواند آن را برای آدم دیگری  توصیف کند. این ساده‌ترین خصوصیت یک لوگو نیست؛ اما قطعا یکی از برترین خصوصیت‌های آن است. پس حتما سعی کنید در مغز مخاطبان‌تان بمانید.

از خودتان بپرسید این لوگو می‌تواند اثر بلندمدتی بر مخاطبان من داشته باشد؟ آیا این طرح در یادها ماندنی‌ است؟

طراحی لوگو حرفه ای و تاثیر شگفت انگیز آن در موفقیت کسب و کار
طراحی لوگو حرفه ای و تاثیر شگفت انگیز آن در موفقیت کسب و کار

6- همیشگی بودن و به زمان خاصی تعلق نداشتن

ترندها (مباحث یا کالاهایی که در مدت زمان مشخصی فراگیر می‌شوند) می‌آیند و می‌روند، اما هویت برند شما چقدر دوام می‌آورد؟ اینجا طول عمر لوگو کلید ماجرا است.

از خودتان بپرسید آیا این لوگو امسال هم مناسب است؟ پنج سال بعد چطور؟ آیا می‌تواند سال‌ها یا دهه‌ها با تغییراتی که در صنعت به وجود می‌آید، باز هم کارآمد باشد؟

سایر خصوصیات یک لوگوی خوب

ــ بهتر است برای طراحی لوگو از بیش از 1 رنگ استفاده نشود.
ــ لوگو باید با رنگ هایی زنده و پر انرژی طراحی شود.
ــ باید در لوگو پیامی برای انتقال به مخاطب نهفته باشد.
ــ از طراحی لوگوهای کلیشه ای بپرهیزید.
ــ برای طراحی لوگو، چند لوگوی دیگر را ادغام نکیند.
ــ لوگوی طراحی شده نباید با فرهنگ جامعه در تناقض باشد.